PARANORMAAL TELEVISIE

HomeDe Boekenhoek Paranormale en Spirituele boeken.

Paulo Coelho -ACCRA-

Geen wapen is sterker dan het woord.
Manuscript uit Accra verrast door zijn krachtige eenvoud en wijsheid. Het is een zoektocht naar antwoorden op de grote levensvragen. De rol van liefde, verlies, eenzaamheid, angst, trouw, seks, de toekomst… het zijn onderwerpen die voor iedere lezer herkenbaar zijn. Manuscript uit Accra geeft geen recepten voor een gelukkig bestaan, maar biedt een blik op het leven, vanuit een andere invalshoek.
Niemand weet wat het lot voor ons in petto heeft. Kennis is niet de absolute waarheid over leven of dood, maar datgene wat ons helpen zal om te leven en om de uitdagingen van alledag aan te gaan.’

Het leven kent vele uitdagingen, zowel grote als kleine.

De antwoorden zijn te vinden in spiritualiteit.

Deepak Chopra krijgt veel levensvragen van zijn lezers. In dit boek laat hij zien hoe je problemen zelf kunt oplossen. De antwoorden zijn namelijk dichtbij. Cruciaal inzicht: het niveau van het probleem is niet het niveau van de oplossing. Daarvoor moet je een laag dieper gaan in je bewustzijn, naar je 'ware zelf', de plek waar helderheid en wijsheid is. Chopra laat zien hoe je daar komt. Door de oplossingen van het ware zelf naar boven te halen, kun je hindernissen omvormen tot mogelijkheden.Verhalen over witte wieven worden in het oosten van ons land sinds mensenheugenis verteld. Volgens de overlevering woonden ze in prehistorische grafheuvels en moerassen. In de donkere maanden van het jaar waren deze grafheuvels soms open. Voorbijgangers die er binnen gingen, kwamen in een mysterieuze wereld terecht.


Ruud Borman hoorde al in zijn jeugd verhalen over witte wieven. Sindsdien kwamen ze steeds weer op zijn pad. Als archeoloog ging hij op zoek naar de oorsprong en betekenis van deze vertellingen. Het viel hem op dat er veel overeenkomsten waren met verhalen over elfen in Groot-Brittannië en Ierland. Hij reisde naar Zuid-Engeland en ontdekte dat achter veel elfenverhalen de internationale megalithische wereld van Stonehenge schuilgaat. In Schotland bezocht hij Aberfoyle, waar in de 17e eeuw een predikant in een elfenheuvel verdween, en Skye, het Keltische eiland van de mist. In Wales vond hij de bevestiging van zijn naspeuringen over veenlijken in Nederland: de moerassen waren toegangspoorten tot de Andere Wereld evenals de grafheuvels van de witte wieven en elfen. Tijdens zijn onderzoek in Ierland kwam hij tot de conclusie dat Koning Arthur en zijn hofhouding een weerspiegeling vormen van Ierse mythen waarin oeroude gebruiken en rituelen voorkomen. Daarbij kwam hij ook op het spoor van wat mogelijk de oudste 'Keltische' Graal is.


Zijn onderzoek werd een vaak spirituele speurtocht die tot Ruuds eigen verbazing veel verder reikte dan hij aanvankelijk had kunnen vermoeden.

Auteur: Klooster, M. van der & M. Van Der Klooster


Beschrijving

Dit boek vertelt een waar gebeurd verhaal. Vanaf haar veertiende jaar heeft Monique van der Klooster al indrukwekkende paranormale ervaringen gehad, waar ze in eerste instantie erg bang voor was. Ze voelde zich vanaf die tijd gesplitst in twee werelden, waarbij de geestelijke wereld steeds iets sneller bleek te gaan dan de aardse. Deze wereld, die niet gezien werd door derden om haar heen, riep vele vragen op. En wanneer het ene antwoord duidelijk werd, diende zich alweer een nieuwe vraag aan. Ze voelde zich al die tijd wel geleid door de spirituele wereld.

Waar gebeurd, maar bijna ongelofelijk, zo vindt ook Monique zelf. Bijvoorbeeld de hond die haar vertelde op welke dag hij zou overlijden; haar dromen die uiteindelijk uittredingen naar andere dimensies bleken te zijn; de toekomstbeelden die later uitkwamen. De roep naar Egypte die uiteindelijk eindigde in Amerika waar ze in een supermarkt door een wildvreemde vrouw gevraagd werd of ze ingewijd wilde worden in de indianenenergie van de Pipe-carrier. Het ongelofelijke wilde dat ze net twee dagen voor de reis hierover een visioen had gehad, wat ze aan haar cursisten had verteld. De ontmoeting met Wolf; het gevecht met de entiteit 'de dood' en vele andere anekdotes. Het geeft de zoektocht weer over hoe ze geleerd heeft haar gave voor anderen te gebruiken in plaats van ten onder te gaan aan de angsten voor de ongeziene wereld. De ongeziene wereld behoedt ons namelijk allemaal, dat wordt duidelijk voor eenieder die dit boek leest.


Auteur: Osho

Beschrijving

Tarot wordt van oudsher gebruikt om ons verlangen te bevredigen naar begrip van het verleden, of om de toekomst te voorspellen. Het Osho Zen Tarot richt zich erop een inzicht te geven in het hier-en-nu. Het is gebaseerd op de oude wijsheid van Zen – een wijsheid die stelt dat de gebeurtenissen om ons heen een weerspiegeling zijn van onze eigen gedachten en gevoelens, zelfs als we ons er niet van bewust zijn dat die gedachten en gevoelens er zijn. Deze Tarot helpt ons onze opmerkzaamheid weg te halen bij gebeurtenissen buiten ons, en zo een nieuw en helder begrip te vinden over wat er zich in ons eigen hart afspeelt.

De kaarten zijn afbeeldingen van prachtige schilderijen van Padma, makkelijk te begrijpen en mee in contact te komen. De bijgesloten uitvoerige handleiding geeft vingerwijzingen naar waar het allemaal om draait. Teksten uit Osho's lezingen over Zen voegen zijn meesterlijk inzicht toe aan het Hier en Nu. Trek gewoon een kaart, zie jezelf in die situatie en een plotseling inzicht duikt op, ver voorbij ieder begrijpen.

Ik zie de Zen Tarot set een beetje als de zon: stralend, levend en boeiend in zijn kleurrijke helderheid. Zuiver gevoelsmatig is de Zen Tarot set makkelijk te gebruiken. Het werkt als een zenstok: recht op het hoofd... waar het een flits van begrip teweegbrengt die diep doordringt in de laag onder onze dagelijkse beslommeringen. En daar kan het leiden tot een verhoogd bewustzijn en begrip, waardoor het zelftransformatie kan bewerkstelligen.'

Ma Deva Padma, schilderes van de kaarten

Met bijdragen van onder anderen: Michael Ondaatje - Joseph Marshall III - Paul Theroux - Andrew Motion - Jan Morris - Mark Tully - Alexander McCall Smith - Pico Iyer

Er zijn plaatsen op aarde die ons diep kunnen ontroeren. Ze herbergen een soort innerlijke schoonheid die ons in direct contact met de ziel brengt. In 100 Spirituele reizen delen bestseller auteurs hun persoonlijke indrukken in hun eigen navolgbare stijl. Of het nu gaat om een tempel, een kerk, een gedenkteken of een landschapskenmerk dat doordrenkt is van de sfeer van oude gewijde tradities, het zijn plaatsen die ons raken. Het zijn plaatsen die de moeite van een bezoek waard zijn. Ze geven ons leven betekenis en wekken een gevoel van ontzag, schoonheid of rust.

Van de prehistorische megalieten van Carnac in Bretagne tot het boeddhistische tempelcomplex van de Borobudur op Java. Van het reusachtige "Medicine Wheel" van Bighorn, Wyoming in de Verenigde Staten tot aan de confuciaanse Tempel van de Hemel in Beijing. Dit boek voert lezers op een tocht langs 100 van 's werelds spiritueel meest verheffende plaatsen. De schitterende foto's gaan vergezeld van evocatieve beschrijvingen, voor een groot deel van de hand van gevierde schrijvers. Reizigers die deze plaatsen zelf willen ervaren, vinden aan het eind van het boek een behulpzame appendix met een schat aan praktische informatie.

Door ons te verdiepen in de bijzondere plaatsen waar landschap, kunst en psyche elkaar op een stralend kruispunt ontmoeten, verbreden wij ons perspectief op het leven. Dit boek schenkt de lezer de inspiratie en kennis om dat te doen.


- Meer dan 120 schitterende foto's van spiritueel sfeervolle plaatsen

- Met 25 beschrijvingen van bestseller auteurs

Voettocht naar Santiago de Compostella

Beschrijving

Voor Shirley MacLaine is de voettocht van bijna 800 kilometer langs de eeuwenoude Camino niet alleen een lichamelijke uitdaging, maar vooral een spirituele ervaring. De openheid waarmee zij haar belevenissen beschrijft maakt dit tot een zeer indrukwekkend boek.

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie

In 1994 liep de auteur - die in meer dan 50 films speelde en diverse bestsellers over haar spirituele ontwikkeling op haar naam heeft staan zoals "Op glad ijs"* - de beroemde pelgrimstocht van ca. 800 km. naar Santiago de la Compostella. In het verslag van haar spirituele reis staan de ontmoetingen met mensen uit haar vorige levens (zoals de Zweed Olav Palme en Johannes de Schot), de wisselwerking tussen mens en aarde en ontmoetingen op zielsniveau centraal. Ze keert daarbij terug naar de verloren beschavingen van Lemurie en Atlantis. Ze brengt de reis tot een goed einde ondanks de opdringerigheid van veel journalisten en fotografen. Een boeiend, maar soms langdradig verslag. Wit omslag met een bijna kleurloze foto van een wandelaar met ijzige bergen op de achtergrond; op de schutbladen staan de vele paspoortstempels die de schrijfster in de maanden juni en juli 1994 verzameld heeft tijdens de beschreven reis.

(Biblion recensie, Erna Lindenhovius-Siemerink)


Auteur: Christian van de Kerkhove

Paranormaal zijn we allemaal! ontdek je 6e zintuig-

Al ooit intens gedroomd over een persoon die je al lang niet meer gezien had en de volgende morgen vernomen dat die persoon diezelfde nacht overleden is? Of op een plaats geweest waar je telkens koude rillingen kreeg desondanks een temperatuur van 25°? Of het gevoel gehad dat er iemand naast jou stond terwijl de kamer leeg was?

Paranormaal zijn we allemaal geeft een inzicht in de fenomenen die we op het eerst zicht niet kunnen verklaren en die we als paranormale verschijnselen beschouwen. De aandacht gaat daarbij uit naar o.a. paranormale geneeswijzen en bewustzijnstoestanden, contacten met de overledenen en de technieken voor toekomstvoorspellingen. Ook de soms dunne scheidingslijnen tussen bewuste en onbewuste fraude en het paranormale en de psychiater worden onderzocht.

Paranormaal zijn we allemaal is een lees- en doeboek waarbij de menselijke ervaringen en getuigenissen centraal staan. Deze verhalen zijn zowel verrassend als verhelderend.

Deepack Chopra

Leven in overvloed

--Ontwikkel uw onbegrensde mogelijkheden stap voor stap--

In -Leven in overvloed- beschrijft Deepack Chopra de stappen naar het besef van rijkdom,

gebaseerd op een werkelijk begrip van hoe de natuur werkt.

Oscar Wilde zei eens: 'Toen ik jong was, dacht ik dat geld het belangrijkste was in het leven.

Nu ik ouder ben, weet ik dat het is.'

Vervang geld door overvloed en u begrijpt waar dit boek over gaat.

Want overvloed is meer dan geld alleen, het is de weelde, de stroom, de vrijgevigheid

van het universum waardoor elke wens die we hebben in vervulling kan gaan.


Beschrijving

Aleph: een letter zonder vorm of klank, daar heb je altijd een tweede letter voor nodig. Aleph staat voor het begin, de oorsprong van alle dingen. Aleph verwijst naar de adem, naar de geest die voorafgaat aan het scheppende spreken. Met de adem begint het leven.

In een eerlijk en verbazingwekkend persoonlijk verhaal laat Paulo Coelho zien hoe een geloofscrisis hem aanzette tot een zoektocht naar spirituele vernieuwing en groei. Om weer dichter bij God te kunnen komen, laat hij zich leiden door tekens.

Zo trekt hij door Europa, Afrika en Azië. Het is een reis door tijd en ruimte, door verleden en heden, op zoek naar zichzelf. Naarmate hij langer onderweg is, weet Paulo langzaam uit zijn isolement te komen. Zijn ego en trots zet hij opzij en hij staat open voor vriendschap, liefde, geloof en vergeving, zonder angst voor de onvermijdelijke uitdagingen

De paranormaalste zaak van de wereld!

Karel Haakman

Een ontdekkingsreis naar de zin en onzin van spiritualiteit, het paranormale en mediumschap. Aan de hand van korte verhalen in begrijpelijk taal, met humor en woordspelingen, brengt Karel Haakman de filosofie erachter terug naar de basis. Met verrassende voorbeelden uit het dagelijkse leven en eenvoudige oefeningen biedt hij voor iedereen de mogelijkheid om dat zelf te gaan onderzoeken, te vergelijken en toe te passen.

Karel Haakman (1963) is een nuchtere Hollandse jongen uit Opperdoes. Bepaalde gebeurtenissen in zijn leven waren het startsein om op zoek te gaan naar antwoorden op zijn vele vragen.

Aangemoedigd door zijn omgeving en geïnspireerd door het gewone leven besloot hij zijn bevindingen op te schrijven. Gaandeweg merkte hij dat er behoefte was aan duidelijke uitleg over spiritualiteit en mediumschap.

Dit heeft hij gebruikt als basis voor zijn eerste boek.ITJING

Richard Wilhelm

Beschrijving

Het boek der veranderingen, Oorspronkelijk een orakelboek uit de tijd der mythen, behoort tot de belangrijkste werken, van de wereldliteratuur. Het bevat de 3000 jaar oude spreuken van Chinese wijsheid op het gebied van de natuur- en staatswetenschap, de levenskunst en het religieuze denken. Het is de gemeenschappelijke bron van de leer van Confucius en Lau Tze.

In deze uitgave zijn, de drie boeken tot een geheel samengevoegd. Het eerste hoek bevat de inleiding van Richard Wilhelm, die informatie geeft over de geschiedkundige betekenis en de toepassing van het orakelboek, terwijl het tweede boek de symbolische taal van de 64 tekens bevat. In de commentaren van het derde boek wordt de eigenlijke wijsheid van de I Tjing verklaard.

Het werk zal iedereen die het duizendbladorakel raadpleegt, met wijze raadgevingen van dienst zijn. Het kan voor degene die hier diep in doordringt een grondslag zijn voor een nieuwe levensvisie, want door dit boek wordt de kosmische samenhang zichtbaar waarin het leven van de enkeling verweven is.

Vladimir Megre (1950) is schrijver tegen wil en dank. Hij is een gerenommeerd zakenman en voorzitter van de Interregionale Associatie van Ondernemers in Siberie. In 1994 en '95 organiseerde hij twee grootschalige commerciële expedities over de rivier de Ob in Siberie. Deze expeditie kreeg veel aandacht in de Siberische pers. Deze onderneming riep de nodige vragen op bij degenen die Megre kenden; wat bracht deze geslaagde zakenman ertoe om zoveel geld te steken in deze, verre van winstgevende, onderneming?

Het antwoord is wellicht te vinden in deze reeks, getiteld De Zoemende Ceders van Rusland. De auteur heeft aan de expedities iets overgehouden dat niet in geld is uit te drukken. De woorden die hij op papier heeft gezet, hebben een overweldigende reactie opgeleverd bij het Russische, en inmiddels ook het internationale publiek. De auteur zelf zegt er het volgende over: ‘ik ben geen schrijver en heb absoluut geen ervaring met schrijven, anders dan zakelijke epistels. Ik moet me bij de lezers dan ook verontschuldigen voor mijn schrijfstijl. Dit boek is niet onder te brengen in categoriëen als sociale of politieke journalistiek, en evenmin is het fictie, noch valt het onder te brengen in de categorie fantasy of avontuurlijke verhalen, ook al zou je dat kunnen denken door de fenomenale en fantastische gebeurtenissen die ik beschreven heb. Ik heb het genre nog niet kunnen vaststellen. Deze reeks is mijn relaas over een bijzondere vrouw en haar vermogen om een man, en de ziel van deze man, te helen'.


Anastasia -De zoemende ceder-